Je bekijkt nu Vind de meest geschikte (elektrische) heftruck voor uw bedrijf

Vind de meest geschikte (elektrische) heftruck voor uw bedrijf

Het kopen van een geschikte heftruck valt voor veel bedrijven niet mee. Naast het feit dat er zeer veel verschillende soorten heftrucks zijn wil je als ondernemer ook een heftruck die lang mee gaat. Een heftruck kost namelijk al snel duizenden euro’s. In dit artikel geef ik je een aantal praktische tips, zodat je de juiste kennis hebt om je op een heftruck te oriënteren.

Een elektrische of een diesel heftruck

Een elektrische heftruck kopen is een goed idee wanneer je met je heftruck vooral binnen rijdt. Bij het rijden met een elektrische heftruck komen namelijk geen schadelijke gassen vrij, waardoor je er uitstekend de hele dag binnen dingen mee kunt verplaatsen. Ze worden veel ingezet in hallen waar voedingsmiddelen liggen opgeslagen en op plaatsen waar het ventileren van de lucht erg moeizaam gaat.

Een ander bijkomend voordeel is dat een elektrische heftruck veel stiller is dan een traditionele heftruck. Als er in een hal veel mensen werken dan is communiceren vanaf een elektrische heftruck dus een stuk makkelijker. Ook heeft een heftruck op batterijen minder snel last van slijtage.

Een groot nadeel van een elektrische heftruck is dat het vrij lang duurt om deze volledig op te laden. Waar je normaliter binnen een paar minuten een tank volgooit ben je nu zo een aantal uren aan het opladen. Bij een groot productiebedrijf zul je dus een aantal reserve heftrucks moeten hebben zodat werknemers en de productie niet stil komen te staan.

Een nieuwe of een gebruikte heftruck kopen

Of je het beste een nieuwe of een gebruikte heftruck kunt kopen is afhankelijk van je situatie. Wanneer je bijvoorbeeld net een nieuwe bedrijf op hebt gestart kan het voordelig zijn om een tweedehands heftruck te kopen om zo de kosten te drukken. Ook is het praktische als je net je heftruckcertificaat hebt behaald. Bij schade zijn de kosten voor reparatie bij een gebruikte heftruck waarschijnlijk lager.

Het is echter wel aan te raden om goed te prijzen met elkaar te vergelijken. Het komt namelijk vaak voor dat het kopen van een nieuwe heftruck bijna net zo duur is als het kopen van een gebruikte heftruck.