Je bekijkt nu Wat voor kozijnen zijn er allemaal?

Wat voor kozijnen zijn er allemaal?

Lang niet iedereen besteed veel aandacht aan de verschillende soorten kozijnen die er zijn. Toch zijn er ontzettend veel verschillende soorten kozijnen, die een unieke uitstraling aan je huis kunnen geven, zoals bijvoorbeeld steel look kozijnen DHK. Lees snel verder!

Kozijnen van plastic en andere opties

De meest voorkomende soort kozijnen zijn kozijnen van plastic. Meestal zijn deze crème wit, en worden ze vooral gebruikt omdat de kosten hiervan erg laag zijn. Er zijn echter veel meer opties: juist omdat het gemaakt is van plastic is bijna elke kleur mogelijk. Bij de aanschaf van dit soort kozijnen is een zaak wel van groot belang: je moet er goed op letten dat de kozijnen van hoge kwaliteit plastic zijn gemaakt. Plastic van lage kwaliteit bevat namelijk vaak weekmakers, die door blootstelling aan de zon al in enkele jaren in kwaliteit kunnen afnemen. Daardoor verkleuren zij, hetgeen zorgt voor de karakteristieke gele kleur, maar daardoor neemt ook de stevigheid aanzienlijk af.

Kozijnen van metaal en steel look kozijnen DHK

Een andere optie is om voor kozijnen van metaal te kiezen. Ook hier zijn veel mogelijkheden: er wordt vaak gekozen voor aluminium, aangezien dit een licht maar stevig materiaal is, maar andere metalen zijn vaak ook mogelijk. Dit is in het bijzonder een goed idee wanneer je van plan bent om je huis een moderne of industriële look te geven, aangezien deze kozijnen daar erg mooi mee samengaan. Metalen kozijnen zijn vaak ontzettend duurzaam en gaan dus tientallen jaren mee: het is een keer een investering, maar daarna hoef je er ook niet meer aan te denken. Er zijn echter ook nog vele andere opties!

Kozijnen van verschillende soorten hout

Ook kozijnen die van hout gemaakt zijn blijven erg populair. Houten kozijnen zorgen juist voor een erg rustieke en landelijke look, en kunnen daardoor in tal van situaties mooi worden gebruikt. Ook houten kozijnen kunnen enorm lang meegaan, mits je ze goed verzorgt: vaak is er eens in het jaar onderhoud nodig, maar dit hoeft absoluut niet veel werk te zijn. Doordat deze kozijnen van natuurlijk materiaal gemaakt zijn vormen ze zich naar het venster waarin ze geplaatst zijn, waardoor tocht en dergelijke makkelijk voorkomen kunnen worden. Voor welk soort kozijn je ook kiest: er zijn dus keuzes genoeg. Neem dus vooral snel een kijkje naar de verschillende mogelijkheden die er zijn!