Je bekijkt nu Een nieuwe vloer aanleggen

Een nieuwe vloer aanleggen

Het kan zijn dat de oude vloer toe is aan vervanging. Dit betekent dat er een nieuwe vloer aangelegd moet worden. Het uitzoeken van een nieuwe vloer kan lastig zijn. Er moet gekeken worden wat voor soort vloer bij de woning of gebouw past. Er zijn namelijk veel verschillende soorten vloeren met ieder zijn voordelen van dien. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van een schuimbetonvloer. Dit is de perfecte vloer om die oude houten vloer mee te vervangen.

Schuimbetonvloer

Schuimbeton wordt ook wel isolatiebeton genoemd. Het beton heeft luchtbelletjes en is daarom licht van gewicht, vochtwerend en heeft een zeer goede isolerende werking. Dit beton is ook prima te combineren met vloerverwarming en diverse soorten afwerkvloeren. Een groot voordeel van een schuimbetonvloer is dat het erg duurzaam is. De vloer zal niet rotten of schimmelen. Hierdoor gaat deze vloer jarenlang mee. Het beton is ook niet doorlaatbaar door de gesloten celstructuur van het beton. Hierdoor is de vloer ook nog eens water- en vorstbestendig.

pvc vloeren

Ook zijn pvc vloeren erg populair. Een pvc vloer is een kunststof vloer en is afkomstig van Polyvinylchloride. Het wordt veelal toegepast in allerlei branches in de industrie om hout en beton te vervangen. Pvc vloeren zijn verkrijgbaar in veel kleuren en stijlen. Hierdoor is er voor elk interieur een passende pvc vloer. Nog een voordeel is dat deze vloeren makkelijk te onderhouden zijn en gemaakt zijn van een sterk materiaal.

Inspiratie op doen

Om inspiratie op te doen is het aangeraden om een showroom te bezoeken bij een vloerenwinkel in de buurt. In showrooms worden vaak verschillende modellen tentoon gesteld. Deze showrooms kunnen vrijblijvend bezocht worden. Bij Gietvloeren Enschede kan iedereen vrijblijvend terecht in de showroom voor inspiratie en advies over verschillende soorten vloeren. Neem ook een kijkje!