Je bekijkt nu Wat is hout ontgrijzer?

Wat is hout ontgrijzer?

De kans is vrij groot dat jij in jouw tuin ook wel wat houten objecten hebt staan, dit kan van alles zijn, maar misschien heb je ook wel eens van de term hout ontgrijzer gehoord die je zou kunnen gebruiken in jouw tuin om het hout van het onderhoud te kunnen voorzien. 

Hoe vergrijzing ontstaat

Het is natuurlijk niet zo gek dat wanneer je aan je tuin denkt, jij er ook misschien wel heel erg snel meteen aan denkt dat alles wat in jouw tuin staat, zich best wel aan moet passen aan de weersomstandigheden die het land vaak in petto heeft. De enige dag staan bijvoorbeeld jouw houten tuinmeubels in de volle hete zon, terwijl het een uur later bewolkt en harde regen kan zijn. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het hout kan gaan reageren en dat zie je terug door de andere kleur die het hout krijgt. Zo wordt hout meestal wat grijzer van kleur en dat is niet altijd helemaal wat de meeste mensen voor ogen hebben. 

Aan de slag met protect coat

Wanneer het hout grijs is en past dit niet helemaal in het plaatje van de tuin dat jij voor ogen had? Dan is dat helemaal geen probleem, want wanneer jij met de juiste protectcoat aan de slag gaat, dan kun je snel handelen bij het vergrijzen van het hout en met de juiste behandeling zul je het resultaat snel terugzien en is het hout weer zoals jij het graag zou willen zien en met het nodige onderhoud kun je voorkomen dat het hout weer snel kan gaan vergrijzen. Het gaat om het bovenste laagje van het hout, daarom is het goed om daar de nodige aandacht aan te schenken. Je wil natuurlijk dat de behandeling goed werkt. 

Bereid je goed voor

Wanneer je aan de slag gaat met de ontgrijzer, is het vaak belangrijk dat je eerst eens goed weet wat je wilt en hoe het stappenplan met de ontgrijzer in elkaar steekt. Want per houtsoort kan de behandeling wat afwijken. Je wil het bovenste laagje van het hout oplossen en wanneer je een zachte houtsoort hebt, dan moet je deze na het gebruik van de ontgrijzer eerst goed behandelen en dit is belangrijk om te weten voordat je aan de slag gaat. Je kunt best gemakkelijk aan de slag gaan in je tuin, maar doe dit dus echt niet onvoorbereid, want dat gaat ten koste van de uitstraling van het mooie hout in jouw tuin.